چند روز پیش در حال تماشای یکی از استوریهای صدف بیوتی در اینستاگرام بودم که داشت در مورد کلاسی که یکی از برندهای زیبایی (تاچا) برگذار میکرد صحبت میکرد عنوان کلاس این بود تغذیه دیجیتال (Digital Nutrition) جسته و گریخته توضیحی در مورد مبحث داد و خیلی برای من جالب بود، همونجا بود که تصمیم گرفتم در مورد این موضوع یعنی تغذیه دیجیتال تحقیق کنم و نتیجه تحقیقاتم را برای شما منتشر کنم.
تغذیه دیجیتال چیست و چگونه میتوان با خوردنش سیر شد؟
دست از خوردن گل کلم،کرفس، آب گوشت و مخلوط توتها بردارید. رژیمهای کتوژنیک، پارینه سنگی و آتکینز را فراموش کنید. رژیم جدیدی که باید درباره آن بدانید ارتباطی با قاشق و چنگال سر سفره ندارد و فقط مربوط به مصرف مواد دیجیتال است. همانطور که به بچهها درباره مصرف بیش از حد شیرینی هشدار میدهیم و آن را عامل مشکلات متعدد میدانیم، تحقیقات نشان میدهد گذراندن وقت زیاد در دنیای دیجیتال نیز هم از نظر جسمی و هم ذهنی سلامتی ما را به خطر میاندازد. بر این اساس تغذیه دیجیتال چیست و چرا باید به آن اهمیت دهیم؟ برنامهریزی زمانی چگونه در رابطه با آن نتیجه میدهد؟
تغذیه دیجیتال چگونه با برنامه ریزی زمانی در ارتباط است؟
تغذیه دیجیتال شناخت تأثیر دنیای دیجیتالی بر روی سلامت ذهنی و جسمی است به علاوه کمک میکند از تأثیر مثبت آن در پرورش جسم، ذهن، سلامتی و روابط اطمینان یابیم.
بی شک مهمترین نکته در آن آگاهی از زمان مشکل زا بودن مصرف فناوری و شناخت راههایی برای گرفتن رژیم دیجیتالی برای اجتناب از اعتیاد و اوردوز است.
۵ ترفند برای اینکه تغذیه دیجیتال خوبی داشته باشید!
پویشگر باشید: درباره مدت زمانی که صرف فناوریها و دنیای دیجیتال میکنید محتاط باشید. حداقل ۳ روز بر اساس زمان بندی پیش بروید و ببینید دقیقاً بیشتر وقتتان را در چه زمینههایی صرف میکنید و روزتان چگونه میگذرد. زمانبندی اهمیت زیادی دارد.
نظارت مثبت داشته باشید: پس از گذراندن وقت برای فناوری و دنیای دیجیتال چه احساسی دارید؟ آیا حس سبکی و آگاهی بیشتر دارید؟ آیا احساس میکنید الهام گرفته و با انگیزه شدید؟ یا اینکه مضطرب و خستهاید؟ آیا دائماً در حال مقایسهاید؟ برنامه زمانی مصرف خود را بررسی کرده، برای هر کاری که انجام میدهید به خودتان امتیاز مثبت دهید و اگر لازم است وقت بیشتری برای فعالیتهای کم امتیازتر انجام دهید، دوباره برنامه ریزی کنید.
با برنامه باشید: داشتن محدودیت زمانی و برنامه دقیق برای سپری کردن وقت در وبسایت ها و پلتفرمها باعث میشود از موقعیتهای سخت موفق بیرون آیید. البته توصیه ما این نیست که کلاً دست از دنیای دیجیتال بردارید بلکه برای وقتتان در این دنیای جذاب برنامه ریزی داشته باشید. بدین ترتیب زمان از دستتان در نمیرود و کسالت پس از آنرا تجربه نخواهید کرد. برنامه ریزی زمانی گامی مهم در رسیدن به موفقیت است.
روابطتان را تقویت کنید: هیچ کس نمیخواهد با بالای سر یا بغل صورتتان حرف بزند. اما متاسفانه در شرایط فعلی میبینیم دونفر روبروی هم نشستهاند در حالیکه هر دو سرشان به سمت پایین روی صفحه گوشی است. پدر و مادرهایی که بچه کوچک دارند باید مراقب رفتارشان باشند زیرا بچهها اکثر مهارتهای اجتماعی خود را بر اساس حالات صورت اطرافیان یاد میگیرند.
وقتی با دیگران وقت میگذرانید مراقب حضور فیزیکی خود باشید. تلاش کنید به صورت یکدیگر نگاه کرده و ارتباط چشمی برقرار نمایید. اینها اصول ارتباط انسانیاند که فراموش شدند و مسلماً چیزی در این تعاملات منتقل نخواهد شد.
فراموش نکنید کنترل کننده شمایید: فناوری یک ابزار است نه ارباب. اگر بدون اینکه متوجه باشید به سمت گوشی میروید یا بی جهت در شبکههای اجتماعی میچرخید، دست نگه دارید. مقدار قابل توجهی از فکر و تخصص شما در اپلکیشین ها و پلتفرمهای جذاب و اعتیادآور هدر میرود، شما دقیقاً به همان روشی عمل میکنید که طراحان این برنامهها هدف گیری کرده بودند. بعضی از ویژگیهای طراحی به نحوی است که مدت زمان طولانی شما را درگیر خود میسازد و نمیتوانید کنترل را در دست بگیرید. برای مثال حباب قرمز اطلاع رسانی پیام برای مغز انسان بسیار جذاب است. رنگها هیجانات را برمی انگیزند و نمیتوانیم حس ضرورت و اولویت درونیمان به سمت اعداد قرمز را کنترل کنیم. اگر این مطالب را درنظر بگیرید میتوانید با ساخت استراتژیهایی در مقابل طرحهای اعتیادآور مبارزه کنید. بنابراین برای مثال تنظیمات دستگاهتان را به رنگهای خنثی تغییر دهید تا مغز به دنبال علایم قرمز تشویق نشود. آگاهانه رفتار کنید و خود را برده دستگاههای دیجیتالی نکنید.
هدف از این مقاله ایجاد رابطهای سالم و متوازن با فناوری است. رابطهای که زندگیتان را بهتر کند. مثل کیک شکلاتی، میتوانید از یک چیز خوب مقدار خیلی از آنرا داشته باشید. اما باید مقدار کافی مصرف کنید تا مریض نشوید.
خب این بود خلاصه هر آنچه را که من در مورد تعذیه دیجیتال مطالعه کردم و همینطور راهکارهایی برای کنترل تغذیه دیجیتال، من از حالت فوکس گوشی برای کنترل استفاده از شبکههای اجتماعی اسفاده میکنم و همانطور که میدانید در گوشیهایی که در دست داریم میتوانیم میزان مصرف و مدت زمانی را که در برنامههای مختلف صرف کردهایم را رسد کنیم و حتی میتوانیم دسترسی خودمان را به آنها محدود کنیم.
راهکار شما برای این کار چیست؟!
عالی بود جناب تحیری عزیز من خیلی استفاده کردم